top of page
Moja zgodba
Integrativna psihoterapevtka, Špela Adam

Že kot majhna punčka sem bila zelo občutljiva za tegobe drugih. Jokala sem, ko sem videla staro gospo prodajati rože; jokala sem, ko sem videla zapuščene živali... Zgodbe drugih so se me dotaknile, vendar takrat še nisem dojela, da je bila to tudi moja zgodba. Osamljenost, nerazumljenost. Kot najstnica sem imela uporniško obdobje in že kmalu sem ugotovila, da so stvari, ki me zaznamujejo in se s tem moram ukvarjati, saj sem vedno v sebi čutila sonce in voljo do življenja. Tako sem šla na pot psihoterapije že leta 2001, v skupinsko terapijo Psihodinamske psihoterapije. Zaradi sebe. Kasneje sem začela delati kot prostovoljka v Društvu Projekt Človek z osebami z izkušnjo zasvojenosti in vse bolj prihajala do spoznanja, da je to delo, ki ga rada počnem. Kljub temu sem izbrala študij za svojo dušo (italijanski jezik in primerjalna književnost), saj sem še vedno bila v vodah psihoterapije zaradi sebe. Potem sem začela redno delati leta 2008 v Društvu projekt Človek individualno z uporabniki, skupino, družinami in sem tekom let dela z omenjeno populacijo ugotovila, da je to, kar me zanima. Delo, ob katerem sem lahko jaz jaz, kjer se mi ni treba pretvarjati in kjer je pomemben dejavnik vzajemnosti - toliko kot dam, toliko tudi dobim. 

Rada berem. Knjige so me vedno popeljale v razne svetove in lahko sem pustila domišljiji prosto pot. Prav tako obožujem naravo in jo jemljem kot našo učiteljico. Narava je zame najbolj popolna in vse kar nudi, je namenjeno nam. Najbolj zaupam vsemu, kar je naravno.

Sem tudi mama treh navihanih fantičev, ki so me popeljali v svet materinstva in me še bolj približali naravi. Ravno ob njih sem izkusila moč ženskega telesa in naravnega poroda. Kot je materinstvo nekaj, kar bom vedno dojemala kot najuspešnejšo stvar, ki sem in jo bom dosegla, pa zna biti tudi dober poligon za spoznavanje sebe. Neprekinjen krog, kjer se nenehno učim. 

Moja izobrazba

Sem specializantka integrativne psihoterapije v okviru Inštituta za integrativno psihoterapijo in svetovanje (IPSA). Sem tudi članica društva SINTA (Slovensko društvo za integrativno psihoterapijo in transakcijsko analizo).

Po osnovni izobrazbi sem Diplomantka italijanskega jezika in književnosti in diplomirana literarna komparativistka.

Kasneje sem končala tudi magisterij na Pedagoški fakulteti, študij Pomoč z umetnostjo

Imam 14 let izkušenj pri delu z zasvojenostjo v Društvu Projekt Človek in več kot 5 let delovnih izkušenj dela z mladostniki v Programu za otroke in mladostnike v Društvu Projekt Človek. 

 

Integrativna psihoterapevtka Špela Adam
Delovne izkušnje

Zavod Movit (Zavod za razvoj mobilnosti mladih). Zunanja sodelavka od leta 2009, 

akreditatorka in trenerka na področju usposabljanj za udeležence v programu Evropska

solidarnostna enota (ESE) od leta 2017.

Društvo Projekt Človek. Strokovna sodelavka za delo z zasvojenimi. Vodenje individualnih

pogovorov, skupin, družinskih in partnerskih srečanj v različnih centrih (Terapevtska skupnost,

Dnevni center za zasvojene osebe s pridruženimi težavami v duševnem zdravju, Program za

otroke in mladostnike, Terapevtska skupnost za zasvojene starše z otroki). 2008 - 2022

bottom of page